Nu blir det säkert, eller …

Kommunen, den allvetande, har bestämt. Säkerheten kring järnvägen i Billeberga måste höjas. Skånskan rapporterade. Blir det då en gång- och cykeltunnel under järnvägen för att leda denna trafiken säkert mellan de norra och södra delarna av byn? Icke, sa Nicke. Ganska säkert hade det blivit en tunnel om detta var i Svalöv. Men det är det ju inte …

Nej, Kommunen har bestämt att man bara ska stänga övergången Prästvägen. De gående och cyklande kan ju ta livet i egna händer och korsa järnvägen via övergången Svalövsvägen. Där finns bommar och ljus så man blir inte överkörd av tåget. Men väl av de många bilister som drar genom byn på Svalövsvägen ner mot eller från Södervägen och knappt saktar ner från sina 150 knutar under tiden de flyger genom byn. Glad att jag inte har små barn och inte bor i Billeberga nu. För jag skulle inte vilja att mina barn utsattes för den trafikmiljön.

Men, säger Kommunen glatt, om man inte vill korsa järnvägen där, så kan man ju knata ända bort till stationen och korsa där. Jo, man kan ju det. Det är bara liksom att då har man gått en lång omväg om man nu ska till bostadsområdena söder om järnvägen, eller därifrån upp till tex skolan. Så det blir nog inte så många som tar den omvägen. Men det ser ju bra ut på Kommunens kartor och man kan nog utgå från att Kommunpamparna inte fotvandrar runt byn.

Det är givetvis en billig lösning att stänga en järnvägsövergång när en olycka inträffat. Tyvärr ökar den lösningen inte säkerheten. Snarare tvärtom. Men Kommunen har agerat! Och den gång- och cykeltunnel som verkligen behövs, och som föreslogs redan på 1950-talet, lär man få titta i stjärnorna efter.

Detta inlägg är publicerat i Bib-station, Billeberga och taggat . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.

2 Kommentarer

 1. Putte skriver:

  Hej.
  Ja då verkar det som det blir som jag ´trodde på i ett tidigare inlägg.
  Den billigaste lösningen passar komunens kostym bäst !!!
  Men hur vore det om man gick ut med en enkät om vad billebergaborna tyckte eller har för önskemål / förslag / idé , med andra ord LYSSNA tex ? Jag går ju där själv och är inte så jävla sugen på att gå en massa omvägar för att ta sig över. Kanske är det något för byalaget att föra dialog med komunen eller ….
  //Putte

 2. Claes skriver:

  Det blir väl inget mer tal om en gång- och cykeltunnel nu. Putte, du har givetvis rätt: Kommunen valde det enklaste och billigaste alternativet. Vad det blev av de andra punkterna som påtalades i säkerhetsvandringen i höstas kan vi bara gissa.

  Det känns mycket tråkigt att Olof Röstin (M) som glatt framträder i media i egenskap av kommunpolitiker inte tycks bry sig om att trycka på för att Billeberga ska få den gång- och cykeltunnel under järnvägen som varit på tal av och till sedan 1950-talet.

  Och barnen får nu traska längs genomfartsgatan där bilarna flyger fram…

 • kategorier

 • arkiv

 • senaste inlägg

 • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.