Intressanta tågomlopp över veckoslutet

På grund av växelbyte i Örtofta är stambanan mellan Eslöv och Lund stängd 16-18 november. För resenärerna i regionaltrafiken inrättar Skånetrafiken en pendel som går Lund-Kävlinge-Teckomatorp-Marieholm-Eslöv. Så det blir möjligt att se både Pågatåg och Öresundståg mellan Teckomatorp och Eslöv.

Pendeln avgår från Lund på minuttal xx:10 och från Eslöv på minuttal xx:15. Tågen möts i Teckomatorp, där de måste byta riktning ändå. Tyvärr gör tågen inga passageraruppehåll på mellanliggande stationer, så det går till exempel inte att hoppa på i Teckomatorp och åka till Eslöv.

Utöver Skånetrafikens pendel, blir det en del andra omledda tåg (gods och person) på gamla L&HJ. En del omledda tåg kommer att gå Helsingborg-Billeberga-Teckomatorp-Kävlinge. Andra kommer på Söderåsbanan till Teckomatorp för vidare färd mot Kävlinge.

Så för den som är tågintresserad, kan det bli lönt att vara ute längs spåret över veckoslutet.

Detta inlägg är publicerat i bana, Eslöv, Linjen Teckomatorp - Marieholm, Lund, Skånetrafiken, Teckomatorp, Uncategorized. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.