Intressanta tågomlopp över veckoslutet

På grund av växelbyte i Örtofta är stambanan mellan Eslöv och Lund stängd 16-18 november. För resenärerna i regionaltrafiken inrättar Skånetrafiken en pendel som går Lund-Kävlinge-Teckomatorp-Marieholm-Eslöv. Så det blir möjligt att se både Pågatåg och Öresundståg mellan Teckomatorp och Eslöv.

Pendeln avgår från Lund på minuttal xx:10 och från Eslöv på minuttal xx:15. Tågen möts i Teckomatorp, där de måste byta riktning ändå. Tyvärr gör tågen inga passageraruppehåll på mellanliggande stationer, så det går till exempel inte att hoppa på i Teckomatorp och åka till Eslöv.

Utöver Skånetrafikens pendel, blir det en del andra omledda tåg (gods och person) på gamla L&HJ. En del omledda tåg kommer att gå Helsingborg-Billeberga-Teckomatorp-Kävlinge. Andra kommer på Söderåsbanan till Teckomatorp för vidare färd mot Kävlinge.

Så för den som är tågintresserad, kan det bli lönt att vara ute längs spåret över veckoslutet. Den grafiska tidtabellen innehåller både de normala tågen och extratågen (i rött). Som exempel är här grafen för 20131116.

Detta inlägg är publicerat i bana, Eslöv, Linjen Teckomatorp - Marieholm, Lund, Skånetrafiken, Teckomatorp, Uncategorized. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2017 Film & Company LLC. All rights reserved. Alla rättigheter förbehålls. Alla bilder, video och annat innehåll på denna webbsajt är upphovsskyddat under amerikanska, svenska och internationella lagar om upphovsrätt. Icke auktoriserad kopiering, helt eller delvis, är uttryckligen förbjuden.

Sajten utvecklas och underhålls av Film & Company LLC. Sajten drivs av WordPress