Asmundtorp och inspiration

HD artikel om Asmundtorps stationDet är alltid kul att kunna inspirera någon annan. Nyligen hörde Anna Söderquist, reporter på Landskrona Posten (HD), av sig, då hon ville skriva något om Asmundtorp och hade funnit inspiration här på BillebergaStation.com där hon fann information om stationen i Asmundtorp. Hon intervjuade mig via mejl och det blev litet mer skriftväxling.

Det slutliga resultatet är en artikel i dagens HD/Landskrona Posten som man kan läsa här. (Eller kunde. Tidningar på internet varar inte för evigt. Tyvärr.)

Själv blir jag glad att se något historiskt publiceras om gamla Landskrona & Hälsingborgs Järnvägar.

Nästa år blir det 150 år sedan järnvägen öppnades. Nu, i en tidsålder då vi flyger från kontinent till kontinent på några timmar, är det svårt för oss att inse vilken enorm betydelse det hade för en by att få en järnvägsstation i nådens år 1865. Åtskilliga gamla byar har tynat bort till nästan ingenting. Andra, som Billeberga och Asmundtorp, växte kraftigt när järnvägen kom till byn och gav möjligheter att enkelt resa eller transportera gods. Bara synd att man på 1980-talet kortsiktigt lade ner och rev up järnvägen mellan Landskrona och Billeberga. Dagens bussar klarar inte av att skumpa fram på sträckan lika fort som tågen gjorde det på 1970-talet! Tänk vad dagens tåg skulle kunna göra på denna sträckan!

Detta inlägg är publicerat i Asmundtorp, bana, historia. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.