Trafikverket bygger om

Affisch för Billeberga plattformsombyggnadPlattformarna på Billeberga station byggs om. Nya Pågatåg är på väg för att klara det ökande resandet. Längre tåg betyder utökat platsantal, men kräver längre plattformar. Dessutom behöver plattformarna höjdanpassas till de nya tågen för smidig på- och avstigning.

Samtidigt installeras nya väderskydd (man tackar), skyltning och trafikinformation.

Arbetena i Billeberga påbörjades i slutet av mars och väntas pågå till någon gång i maj. “Under byggtiden kan det vara rörigt på plattformen.” Jag skulle tro det, när man ska sänka de gamla plattformarna och bygga förlängningar. Men det ser ut att bli bättre i slutändan. Så länge tågen fortfarande går och stannar under ombyggnaden blir det nog bra.

Detta inlägg är publicerat i Bib-station, station och taggat , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.