Hoppet ökar i Marieholm

Karta banan Teckomartorp-Marieholm-EslövHoppet ökar i Marieholm att persontrafiken ska återkomma. Skånskan berättar.

Först lade Trafikverket fram sin lista över projekt de vill förverkliga inom en någorlunda nära framtid. Sedan släppte regeringen loss nya pengar till järnvägen. En del av de pengarna kan hamna i upprustning av banan Teckomatorp — Marieholm — Eslöv.

Skånetrafikens planer är att dagens linje Helsingborg — Teckomatorp — Kävlinge — Lund — Malmö då ska gå Helsingborg — Teckomatorp — Eslöv — Lund — Malmö, med nygammal station i Marieholm. Detta i samband med att man inför Pågatåg Åstorp — Teckomatorp — Kävlinge — Lund — Malmö. Det hela vore onekligen en förbättring av kommunikationerna i området.

Politikerna i Eslöv har varit för projektet ett bra tag och Skånetrafiken vill lägga om/utöka linjerna, så allt som behövs är att Trafikverket skickar så där 100 miljoner för upprustning av banan. Förhoppningsvis är pengarna snart på väg.

Detta inlägg är publicerat i bana, Eslöv, Marieholm, Skånetrafiken, Teckomatorp, trafikpolitik. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.