Klass 3 stormvarning ställer in tågtrafiken

All tågtrafik norr om Kävlinge på västkusten är inställd från klockan 17:00 för resten av trafikdygnet idag, 2011-11-27. Det innebär att tågen Helsingborg — Billeberga — Teckomatorp — Kävlinge är inställda. Skånetrafiken har beställt ersättningsbussar, men där är givetvis ingen garanti för att bussarna kan ta sig fram heller om stormen fäller träd över vägen. SMHI uppmanar alla att stanna hemma till stormen passerat.

Det är ju inte tågen i sig som har problem med en storm som denna, utan faran ligger i träd eller andra föremål som faller ner eller blåser in på spåret. Om ett tåg kör in i ett sådant hinder kan skadorna bli stora både på tåg och resande. Alternativt kan fallande träd eller flygande objekt skada eller riva kontaktledningen, så att spåret blir strömlöst, vilket givetvis då stoppar alla tåg på den linjen, var de än är. Att undsätta de passagerarna i storm och ösregn är inte lätt och utsätter räddningspersonalen för fara.

Med den bakgrunden har Skånetrafiken tagit beslutet att tillfälligt stoppa tågtrafiken tills stormen passerat. Förhoppningsvis vaknar vi alla upp till en lugnare morgon och kan konstatera att tågen rullar igen efter minimal spårröjning.

Skånetrafikens hemsida

Detta inlägg är publicerat i bana, resor, Skånetrafiken, trafikpolitik. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2018 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.