Inställt, igen

Trafikverket, det stora visa, har bestämt att det är bäst att ingen åker tåg, åtminstone en del av onsdagen, den 4 januari. Orsaken: Emil passerar Skåne (och då talar vi inte om Emil i Lönneberga). Det blir nog både en och annan hård stormby, och säkert nerfallna träd både här och där, men ändå? Måste vi verkligen räkna med att tågtrafiken ska ställas in så snart en storm närmar sig landet?

I Tyskland körde järnvägen på 60- och 70-talet med en slogan Alle reden vom Wetter. Wir nicht. (Alla talar om vädret. Utom vi.) Man framhävde alltså hur pålitlig järnvägen som transportmedel var. Och det stämde ganska väl både där och mer hemmavid på den tiden. Sedan dess har mycket förändrats och jag är tacksam att det nu går tåg en gång i timmen större delen av dygnet. Men allt har inte blivit bättre. Beredskapen att hantera störningar till exempel. Det finns helt enkelt inte kvalificerat folk till hands. Resultatet ser vi nu. Tågtrafiken stängs av redan innan problem uppstår.

Trafikverkets meddelande:
Skåne län, naturhändelse
Starttid: 2012-01-03 06:29 Uppdaterad: 2012-01-03 17:03
Tågtrafiken är inställd på följande banor Onsdag 4/1 kl.00.00-12.00 på grund av stormvarning: Helsingborg-Teckomatorp-Kävlinge ( Rååbanan) Helsingborg-Åstorp-Hässleholm (Skånebanan) Ängelholm-Laholm Hässleholm-Eldsberga (Markarydsbanan Vissa tåg ersätts med buss. Var god se. www.skanetrafiken.se

Detta inlägg är publicerat i bana, resor, Skånetrafiken, trafikpolitik. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2018 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.