Marieholm, take 3…

Marieholm i nyheterna igen. Tydligen blir det ändå Pågatåg genom Marieholm snart. 2014 lovar man. Trafikverket ska ha hittat litet extra pengar i någon kaffekassa och lägger dem på en upprustning av banan Teckomatorp — Marieholm — Eslöv. Känns kul och välkommet.

Cecilia Lind, Eslövs kommunalpamp som lyckades få Öresundstågen att köra förbi Eslöv (eller i alla fall inte precis gjorde något för att förhindra att deras uppehåll drogs in), hoppar upp och ner i glädje över Pågatågen till Marieholm. Det känns kanske mindre bra.

Hursomhelst, för en evighet sedan (i slutet av mars i år, publicerade Trafikverket planer på en upprustning av banan). När de sedan tillfrågades om de planerna (bla efter att jag skrivit om dem), backade de och tog tillbaka den del av vad de publicerat. Upprustning skulle det bli (troligen, gardera med ganska säkert), men Pågatågen skulle dröja (ett tag, ett bra tag, länge). Se även mitt inlägg här.

Så nu läser jag i Skånskan att Trafikverket meddelat kommunen att nu blir det ändå skott. Då får vi hoppas att Skånetrafiken hänger med och lägger om tågen så fort spåret är upprustat. Tanken är ju att tågen som nu går Helsingborg — Billeberga — Teckomatorp — Kävlinge — Lund — Malmö, ska gå Helsingborg — Billeberga — Teckomatorp — Marieholm — Eslöv — Lund — Malmö.

Tråkigt att förbindelsen via Kävlinge då försvinner, fast planerna är ju att köra Pågatåg Malmö — Lund — Kävlinge — Teckomatorp — Svalöv — Åstorp en gång i tiden. Kanske man kan dra igång den linjen samtidigt med den andra omläggningen?

Jag ser fram emot nytt liv för järnvägen i Marieholm. Att man nu rustar upp och återöppnar, bevisar ju bara att tåguppehållen i Marieholm aldrig skulle dragits in.

Trafikverkets webbsajt, som INTE uppdaterats sedan slutet av mars är fortfarande vag om planerna.

Detta inlägg är publicerat i bana, Eslöv, Linjen Marieholm - Trollenäs, Linjen Teckomatorp - Marieholm, Linjen Trollenäs - Eslöv, Marieholm, Teckomatorp. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.