Om sajten

En dag i mitten av 70-talet var jag på stationen i Billeberga och pratade med den tjänstgörande tågklareraren. Vi började tala om stationen under gamla tider och han visade mig en bok där personalen under ca 30 år samlat tidningsurklipp som handlade om just Billeberga station. Jag kände historiens vingsus (eller kanske det var ringklockan som annonserade ankommande tåg). Jag frågade genast om jag kunde få ta en kopia av boken.

Jag hade växt upp med banan inför knuten. Stationen var start- och slutpunkten för mina resor ut i världen. Samtidigt visste jag att detta inte alltid skulle förbli. Jag bestämde mig för att börja dokumentera stationen. Tanken fanns att bygga upp den i modell eller kanske skriva en bok om L&HJ.

Sedan gick det som det ofta går. Jag bor inte längre i Billeberga eller ens i närheten. Stationen är helt ombyggd. Det går nu gott om tåg till Malmö, Lund och Helsingborg. Men till Landskrona och Eslöv måste man skumpa i en buss som tar minst lika lång tid som ångtågen en gång i tiden.

Lådorna och pärmarna med information om Billeberga station och L&HJ som jag samlat följde med vid flyttar, tills jag slutligen bestämde mig för att ta fram materialet och bilderna och tillgängliggöra åtminstone en del via denna webbsajten.

Detta inlägg är publicerat i Uncategorized och taggat . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.