Pingstnöje på spåret: saxat ur tidningen

TidningsklippSaxat ur Falu-Posten (!), den 1 juni, 1872:

“Pingstnöje”. Från Helsingborg skrifwes: Sistlidne annandag pingst, då nedgående aftontåget från Eslöf befann sig i trakten af Billeberga, upptäcktes det att twänne druckna karlar lågo och lekte eller slogos på spåret, utan att de, oaktadt upprepade signaler, wille aflägsna sig. Lokomotivföraren måste derför stanna tåget för att ej köra öfwer dem, hwarefter banwakten skyndade till och drog dem till sidan, hvarigenom widare olycka undgicks. De borde dyrt betala sitt okynne.

Detta hände uppenbarligen i en tid då tågens hastigheter inte var så stora (jämfört med idag), vilket säkert var till glädje för de “twänne druckna karlarna” när de väl nyktrade till. Undrar vad påföljden blev och om banvakten tillkallade fjärdingsman.

Detta inlägg är publicerat i bana, Billeberga, historia och taggat , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2018 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.