Inbrott på Billeberga station

Lyckligtvis är detta ett gammalt tidningsklipp, från fredagen den 24 oktober, 1884, och återfanns i Wernamo Tidning, där man visste att berätta om de hiskeliga händelserna söderöver.

Tidningsartikeln:

tidningsartikelEn synnerligen djerf stöld begicks under natten till i onsdags f.v. vid Billeberga jernvägsstation å Landskrona — Eslöfs-banan. Tjuvarne hade genom att slå ut ett fönster beredt sig tillträde till expeditionen, hvarifrån de medtogo kassakistan, hvilken morgonen därpå påträffades omkring 1500 fot från Billeberga. Den var då uppbruten och innehållet borttaget. Detta utgjordes af 8 st värdeförsändelser, deraf en å 1000 kr, 290 kr trafikmedel, tillhöriga jernvägen samt lösenfrimärken till ett belopp av 1200 kr. Det ser ut som om tjufvarne varit synnerligen förtrogna med förhållandena och haft reda på att så pass mycket penningar för tillfället fanns i kassan.

Tilläggas ska att stationsföreståndarens bostad då som senare var ovanvåningen i stationen. Kanske tjuvarna utnyttjade ett tillfälle när ingen var hemma eller så gjorde de sitt besök när alla i ovanvåningen sov som bäst och inte hörde en ruta krossas nere på expeditionen.

Om tjuvarna greps eller något av stöldgodset någonsin återfanns förblir än så länge okänt.

Detta inlägg är publicerat i Bib-station, historia, station och taggat , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.