Tåg till Marieholm?

Lördagen den 20 augusti ordnar Socialdemokraterna i Marieholm en sitt-aktion på det gamla stationsområdet för att dra uppmärksamhet till planerna på att få Pågatågen till att gå via och stanna i Marieholm. Ge stöd till den aktionen. Lokalt engagemang behövs.

Samtidigt har media uppmärksammat banan Teckomatorp — Marieholm — Eslöv den gångna veckan. Sydnytt hade reportage om behovet av Pågatåg här och HD och Skånskan har skrivit om investeringar i banan. Ursprunget för uppmärksamheten ligger i den så kallade Trängselutredningen som Trafikverket tagit fram och som ligger till grund för deras budgetplaner. Under hösten kommer de investeringsplanerna att överräckas till regeringen och sedan får vi se vad det blir av det hela.

Klart är att en upprustad bana Teckomatorp — Eslöv är viktig inte bara lokalt, utan för regionen. Planer finns att låta Pågatågen Helsingborg — Malmö, som idag går via Kävlinge, gå via Eslöv (med bytesmöjlighet i Teckomatorp till Pågatåg Malmö — Åstorp via Kävlinge). Det skulle avsevärt förbättra kommunikationerna i Nordväst- och Mellanskåne.

Söderåsbanan (Malmö — Kävlinge — Teckomatorp — Åstorp — Hallandsåsen) behövs också för godstrafik mot Göteborg och Teckomatorp – Eslöv är en viktig sammanbindningslänk mellan den trafiken och Södra Stambanan Malmö — Eslöv och vidare norrut. Med en förbindelsekurva vid Norra Skrävlinge kunde Teckomatorp — Eslöv även användas för att omleda godståg till/från Södra Stambanan vid behov.

Detta inlägg är publicerat i bana, Marieholm, Teckomatorp, trafikpolitik. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.