Försenat och inställt

Tågtider med förseningarSedan den 15. augusti är Pågatågen Helsingborg — Malmö sammanbundna med Pågatågen Malmö — Ystad/Simrishamn. Med tanke på hur snäva vändtiderna på slutstationen ofta är och att körsträckan med ens blev dubbelt så lång, undrade jag hur det hela skulle funka. Tydligen är systemet inte ”helt intrimmat” ännu, utan tågen dras med förseningar på 10-15 minuter och vissa turer blir helt eller delvis inställda (och då får man bara hoppas att ersättningsbussen verkligen kommer).

Vad som händer vid inställda avgångar är att ett starkt försenat tåg vänder innan slutstationen. Tex kan då ett tåg mot Helsingborg vända i Lund. Resenärerna får fortsätta med buss. Likaså får då resenärer, som skulle med det nu inställda tåget från Helsingborg, åka buss till Lund och fortsätta därifrån med tåg.

Detta ställer givetvis till det för alla inblandade. Resenärer kommer fram för sent eller inte alls och tågen finns inte där de ska. Skånetrafiken lovar att det hela ska bli bättre när systemet blir intrimmat, men man kan inte låta bli att undra om man verkligen körde några testtåg för att prova systemet, eller om det hela är en skrivbordsprodukt.

Resenärer som aktivt väljer att åka tåg bör kunna lita på att tidtabellen hålls någorlunda. I dessa dagar verkar det mer som att ett tåg som går i rätt tid är en sällsynthet. Skånetrafiken, det är dags att fixa problemet …

Detta inlägg är publicerat i Skånetrafiken, tidtabell, trafikpolitik. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.