Trafikverket föreslår

Trafikverket: Järnvägens behov av ökad kapacitet - förslag på lösningar för åren 2012-2021Trafikverket har lagt fram sina förslag på åtgärder under de närmsta åren i Kapacitetsutredningen. Den första delen publicerades nu i slutet av september. Den andra delen kommer till våren.

Förslagen nu fokuserar mest på åtgärder som kan göras inom några år. Av direkt intresse här är att bandelen Åstorp — Teckomatorp finns upptagen. Meningen är att Söderåsbanan ska upprustas för att klara den ökade godstrafiken som kommer när tunneln under Hallandsåsen tas i drift. Det gör givetvis att Teckomatorp kommer att se mer trafik.

Därför planeras fler (längre) mötesspår och fjärrblockering på sträckan Åstorp — Teckomatorp. Samtidigt vill man också byta spår på bandelen Teckomatorp — Eslöv, så att godståg kan ta den vägen och undvika trängsel på spåret nedanför Kävlinge.

Dessutom möjliggör utbyggnaden att man börjar köra Pågatåg Teckomatorp — Eslöv och Teckomatorp — Åstorp. Och Pågatåg Teckomatorp — Eslöv betyder tåguppehåll i Marieholm.

Tidsplanen för åtgärderna anges till 2012-2015, så det är bara att hålla i hatten, för nu kan det bli åka av.

Detta inlägg är publicerat i bana, Eslöv, Linjen Marieholm - Trollenäs, Linjen Teckomatorp - Marieholm, Linjen Trollenäs - Eslöv, Ramlösa, Teckomatorp. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.