Ingen biljettförsäljning på tåget

Från den 1 juni är Skånetrafiken kontantfri. Det innebär också att det inte längre går att betala för tågbiljetten ombord mot en tilläggsavgift. Istället blir det en kontrollavgift på 800 kr om man stiger ombord utan giltig biljett.

Förhoppningsvis har Skånetrafiken också nu rustat upp biljettautomaterna så att de fungerar när man kommer till stationen. Om detta inte skulle vara fallet, så tolkar jag deras meddelande så att om det finns mer än en automat på stationen, så ska man vara där i så god tid att man kan testa alla. 😉 Om tåget kommer in, gäller att man så fort som möjligt kontaktar tågvärden och förklarar situationen.

Kan bli intressant. Att vi sedan inte skulle tillåta att samhället går dithän att man inte säkert kan hantera kontanter på tåg och buss får bli ett tema för en annan dag.

Detta inlägg är publicerat i resor, trafikpolitik. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.