Konkurs nästa? DSBFirst

Öresundståg

Bilden tagen av Fredrik Tellerup (Bilden är återgiven med tillstånd från Järnväg.net) via Wikimedia Commons


Turerna om DSBFirst som kör Öresundstågen fortsätter. Hotet om förestående konkurs ligger tungt i luften. Enligt Sydsvenskan kan kaos vänta oss på tisdag. Enligt Skånetrafiken och Öresundståg blir så inte fallet. Man lovar att det finns planer och att tågen ska fortsätta gå som vanligt.

Men vad händer om det i alla fall …

Först av allt, Pågatågen berörs inte alls av vad som händer eller inte händer med DSBFirst. De körs av Arriva under ett helt annat kontrakt. Så tågen till/från Billeberga fortsätter att gå enligt tidtabell.

För den som ska vidare från Malmö mot Danmark, kan det bli litet intressant under en övergångstid (en eller ett par dagar) om en ny operatör ska ta över. Skånetrafiken och Öresundståg ser som huvudmän till att upprätthålla så mycket trafik man kan. Deras målsättning är “tåg som vanligt.” Glöm heller inte att SJ kör ett antal tåg varje dag Malmö-Köpenhamn. De fortsätter givetvis att gå.

Om Öresundstågen utfaller under en övergångstid, eller kör färre turer, kan det bli trängre på Pågatågen. En del resande väljer kanske då att ta Pågatågen som går via Billeberga och det är ju bara trevligt att de får en chans att uppleva denna vackra sträcka, även om det möjligen blir via ståplats.

Allt detta blir som mest under en övergångstid, som förhoppningsvis bara blir några dagar som mest, tills en annan operatör tar över körningen av Öresundstågen.

I slutändan kommer tågen, inklusive Öresundstågen, att rulla vidare.

Detta inlägg är publicerat i bana, Bib-station, resor, trafikpolitik. Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2018 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.