Ilgods

Tågen till och från Billeberga förde inte bara med sig resande, utan även ilgods. Det kom maskindelar till Skånska Lantmännens Maskinaktiebolag som prompt hämtades av en springpojke med en trehjulig moped. Om man handlade ur katalog, kom paketen till järnvägsstationen, i alla fall tills posten flyttade in i sina egna lokaler i slutet av 60-talet och det blev vanligare att paket gick med posten än med järnväg. Under flera år var det också vanligt med lådor innehållande levande kycklingar till eller från Möinge Hönseri.

Billeberga station, snittblommor som ilgodsNästan varje dag kunde man se denna synen på stationen. Levande snittblommor från någon av handelsträdgårdarna i Billeberga, KG Hansson, Håkanssons Nejlikeodlingar eller Ahls Handelsträdgård, i paket som var på väg ut i stora världen som ilgods. Exakt vad som gömmer sig i paketen på den vänstra kärran förblir dock okänt, men det är troligen också blomsterprodukter.

Det är Stig Mårtensson som den 9 september 1974 kollar att allt stämmer med fraktsedlarna. Stig arbetade på Billeberga station under många år, först som stationskarl och senare som tågklarerare. Med 4 personer i stationspersonalen, roterade sysslorna och alla fick tillfälle att sätta på sig mössan och vinka av tågen.

I bakgrunden syns pendlarparkeringen: ett antal cyklar och min moped.

Detta inlägg är publicerat i Bib-station, Billeberga och taggat , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.