Tidtabellsskiftet som inte skulle varit

Det är den 19 augusti och vi har nya tidtabeller för buss och tåg. Det var inte meningen att det skulle bli så. Vid sista tidtabellsskiftet sista decemeber, var det meningen att tidtabellerna skulle gälla ett helt år, till december i år. Men nu får vi likväl nya tidtabeller i augusti, för Skånetrafiken måste dra åt svångremmen. Äventyret med DSBFirsts konkurs och behovet att då snabbt inhandla Öresundstågen igen blev dyrbart. Kontantstoppet på tågen likaså. Alla vill resa, men helst inte betala.

För tåglinje 3 Helsingborg – Malmö – Ystad/Simrishamn blir förändringarna som väl är inte så stora. Det är de sista kvällsturerna som får stryka på foten. I övrigt går tågen som det gjort hittills.

Att de sista kvällsturerna försvinner drabbar givetvis möjligheter att dröja sig kvar i metropolen på kvällen för kulturella utsvävningar eller för att vara med vänner och sedan ändå ha möjlighet att komma hem till byn bortåt midnatt eller strax därefter.

Det är bara att hoppas att minskningarna inte bedrar till färre resande, som i sin tur ger mindre intäkter, som sedan ger upphov till behov att dra in fler turer, som … Ja, ni kan själva fundera ut den karusellen.

Detta inlägg är publicerat i bana, tidtabell, trafikpolitik och taggat , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2022 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.