Prästvägsövergången igen

Svalövs kommun lovar att göra allt för att fler olyckor inte ska hända på övergången, enligt kommunalrådet Birgitta Jönsson, rapporterar Skånskan.

Det är förvisso inte den värsta övergången jag någonsin sett, men det hela med att passera en gångfålla med ett barn och ingen indikering om tåg är på väg är givetvis mycket för en förälder att hantera. Har själv många gånger passerat där med min egen dotter när hon var liten och det gällde alltid att hålla uppsikt åt alla håll och på den lilla som givetvis gärna springer efter att ha vandrat genom fållan eller krupet under tvärrören.

Så även om gångfållan faktiskt uppfyller alla tekniska krav, vore åtminstone ljud- och ljussignaler välkomna som en verksam varning för fotgängare och cyklister. En gång i tiden fanns här bommar, men de togs bort när övergången stängdes för fordonstrafik i början av 60-talet.

När vi nu ändå talar om att åtgärda övergången, varför inte lägga in en gångtunnel här? Det finns ju plats intill den nuvarande vägen och då separerar man en gång för alla gång- och cykeltrafikanter från tågen. Det har funnits planer på någon sorts planskild övergång antingen vid Prästvägen eller Svalövsvägen sedan 50-talet, men det har aldrig blivit något av det. En gångtunnel här skulle hjälpa till att säkert binda samman Billeberga norr och söder om järnvägen. Hoppas kommunen inte bara studerar och lägger i skrivbordslådan denna gången utan verkligen levererar.

Detta inlägg är publicerat i Bib-station, Billeberga och taggat , . Bokmärk permalänken. Både kommentarer och trackbackar är avstängda.
  • kategorier

  • arkiv

  • senaste inlägg

  • senaste kommentarer

linje med stationssymboler

©2010—2018 Claes Jonasson Design LLC.

Terms of use | Privacy Policy | Disclaimer

Sajten utvecklas och underhålls av Claes Jonasson Design LLC.